Afbeeldingen optimaliseren met Imagify

Afbeeldingen optimaliseren met Imagify

Afbeeldingen optimaliseren

Afbeeldingen behoren tot de grootste onderdelen van een website! Hoe groter de afbeelding, hoe langer het duurt voor deze op de site geladen wordt. In het ergste geval zie je de afbeelding lijn voor lijn opgebouwd worden! En snel laden van een pagina is belangrijk. Voor de beleving van de bezoeker, maar ook voor Google. Die neemt de performance van een website mee in de waardering.

Je kan afbeeldingen zelf comprimeren met diverse tools, maar je kan ook een plugin installeren, die het automatisch voor je doet.

Automatisch optimaliseren

imagify_detailsOm de afbeeldingen op deze website te optimaliseren heb ik Imagify geïnstalleerd. Deze plugin zorgt ervoor dat alle afbeeldingen in je mediabibliotheek kunnen worden gecomprimeerd. Dit kan volledig automatisch na het uploaden. Hiervoor wordt de afbeelding ge-upload naar Imagify, geoptimaliseerd en teruggestuurd naar de site. Dit hele proces gaat erg vlug en er wordt keurig weergegeven hoeveel kleiner de bestandsgrootte is geworden. Zonder merkbaar verlies aan kwaliteit!

Let op: Imagify zorgt alleen voor het comprimeren van de afbeeldingen. Je zal zelf moeten blijven zorgen voor de juiste grootte (hoogte x breedte) van de afbeelding.

Opties

Imagify heeft de volgende opties:

  • Drie optimalisatieniveaus: Normaal, Agressief en Ultra
  • Automatisch comprimeren na uploaden naar de mediabibliotheek
  • Backup van de originele afbeelding
  • Al dan niet bewaren van EXIF-informatie
  • Instellen maximale hoogte. Hiermee worden te grote afbeeldingen automatisch geschaald naar deze waarde. Daarna worden ze alsnog geoptimaliseerd.
  • Bulk optimaliseren van de mediabibliotheek
  • Keuze welke afbeeldingen worden geoptimaliseerd. Afbeeldingen die in de functions.php of in plugins zijn gedefinieerd, kunnen ook worden geselecteerd
  • Afbeeldingen kunnen ook op de website van Imagify worden geoptimaliseerd

Ook achteraf!

Imagify optimaliseert niet alleen nieuwe afbeeldingen. Vanuit je mediabibliotheek kun je alle afbeeldingen die je al had, alsnog laten optimaliseren. Ik gebruik de gratis versie, die beperkt is tot 25 mB per maand. Maar je krijgt bij een nieuwe aanmelding eenmalig 25 mB extra, die je mooi kan gebruiken voor de afbeeldingen die al op jouw website staan! Schoon deze wel eerst op, anders ga je afbeeldingen optimaliseren die je niet gebruikt. Dan ben je snel door je 25 mB heen.

Meer info en download

Imagify Image Optimizer

Vergelijkbare plugins

Prizm Image
Compress JPEG & PNG

Bewaren

Bewaren

Meer in deze rubriek

Hoe maak je een inhoudsopgave bij een artikel?
1306
Artikelen op een website hebben wel eens de neiging om wat lang te worden. Dan is het handig om een inhoudsopgave van dit artikel bovenaan te hebben, ...
Beveiligen met Shield WordPress Security
610
Ruim 20 procent van alle WordPress websites wordt aangevallen. Automatische spambots, hacks, brute force attacks, malware, noem maar op. En toch kieze...
Content delen met Easy Social Share Buttons
2033
Wanneer je regelmatig berichten plaatst, zou het erg fijn zijn als deze door bezoekers kunnen worden gedeeld. En dan het liefst op een zo gemakkelijk ...
Afbeeldingen optimaliseren met WP Smush
1073
Afbeeldingen optimaliseren Afbeeldingen behoren tot de grootste onderdelen van een website! Hoe groter de afbeelding, hoe langer het duurt voor deze ...

Ronald Heijnes

Sinds 2008 hou ik mezelf bezig met functionaliteit, het beheer en onderhoud van WordPress en probeer WordPress websites zo snel mogelijk te maken. En deze kennis wil ik graag delen!

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz
Sluit Menu
Hartelijk dank voor het delen! Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. [wysija_form id="1"] Je gegevens blijven geheim en je gaat niet gespamd worden. Nieuwsbrieven verschijnen normaal gesproken één keer per maand.