Een paar handige plugins

De standaard instellingen en de standaard functionaliteit van WordPress vragen soms om een verbetering. Om de website net wat mooier te maken of net wat beter te laten functioneren. Talloze plugins zijn daarvoor beschikbaar, dus keus genoeg.

Recente berichten

Ik wilde graag een net wat mooiere widget voor de meest recente berichten. De standaard WordPress widget is erg sober en je kan er niet veel mee. Een thumbnail van de uitgelichte afbeelding en nog een paar aanvullende instellingen maken het geheel er fraaier en toegankelijker op. Zo kwam ik op de plugin Recent Posts Widget With Thumbnails uit. Hiermee worden de meeste recente berichten net wat aantrekkelijker getoond in de zijbalk, of waar je de widget ook wilt plaatsen.

Recent Posts Widget With Thumbnails

Optimaliseren database

Zoals je wellicht al is opgevallen, wordt van iedere wijziging van een pagina of bericht de laatste versie opgeslagen. Dat kan handig zijn wanneer je op een oudere versie terug zou willen vallen. Wanneer je een pagina of bericht vaak hebt gewijzigd, zal je zien dat het aantal oudere versies aardig oploopt. Deze worden onderaan in het bewerkscherm getoond. Het is in veel gevallen helemaal niet nodig om deze oudere versies te bewaren. Dit kan je doen door in het bestand wp-config.php het volgende toe te voegen (boven “That’s all, stop editing! Happy blogging”:

//disable WP Post Revisions
 define('AUTOSAVE_INTERVAL', 300); // seconds
 define('WP_POST_REVISIONS', false);

Hiermee stel je de tijd in dat er automatisch een reservekopie wordt opgeslagen en dat er geen oudere versies bewaard worden. Wil je toch de laatste 2 of 3 versies bewaren, dan ziet de code er zo uit:

define('AUTOSAVE_INTERVAL', 300); // seconds
define('WP_POST_REVISIONS', 3);

Ik wil wel graag een paar oudere versies bewaren, maar ik wil ze ook graag verwijderen wanneer dit kan. Ik heb daarvoor een plugin geïnstalleerd waarmee ik kan instellen dat bijvoorbeeld versies ouder dan een x-aantal dagen wordt verwijderd, of dat alle versies verwijderd moeten worden. Deze plugin, Optimize database after deleting revisions, heeft ook nog het voordeel dat meteen na het verwijderen van oudere versies de database geoptimaliseerd wordt, indien gewenst. Waarmee niet alleen ruimte (en snelheid) wordt teruggewonnen door het verwijderen van overbodige versies, maar ook nog eens de database wordt geoptimaliseerd en dus beter en sneller functioneert!

Optimize Database after Deleting Revisions

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.