Het thema van WebID-online

Heb je een WordPress website, dan heb je een thema nodig. Want je wilt je inhoud en je boodschap op een zo duidelijk mogelijke manier presenteren. En het uiterlijk moet aansluiten bij de boodschap die je wilt overbrengen.

Voor WordPress worden letterlijk talloze themes aangeboden. Ergens heb ik een aantal van ruim 30.000 gelezen, maar het kunnen er maar zo heel veel meer zijn. Dat maakt de keuze niet eenvoudig. In de laatste jaren hebben themes ook steeds meer functionaliteit gekregen, die voorheen alleen door middel van losse plugins beschikbaar was. Ik noem dan een contactformulier, Google Maps, een pagebuilder (erg handig!) en allerlei opmaak die vanuit één plek kan instellen. Dat laatste heeft als voordeel dat je vrijwel niet meer zelf met CSS aan de slag hoeft. Overigens is het wel zo dat hoe uitgebreid het thema, hoe groter de kans is dat deze niet gratis is. Maar over het algemeen vallen de prijzen redelijk mee.

Hoe kies je dan het juiste thema? Door jezelf af te vragen wat je nodig hebt, welke uitstraling je wilt bereiken en in hoeverre je bereid of in staat bent met CSS te werken. Wil je een vaste breedte, wil je een responsive design (ja, daar houdt Google van!), wil je gemakkelijk kleuren, lettertypen, headers etcetera zelf in kunnen stellen. Maak een ontwerp voor jezelf en ga op zoek naar een thema dat er op aansluit.

Ik was al geruime tijd op zoek naar een responsive thema met een strakke, cleane uitstraling en een pagebuilder. Ik had een gratis thema met een pagebuilder plugin kunnen installeren. Maar het is een wat oudere en daardoor gratis versie van DIVI geworden, van Elegant Themes. De mogelijkheden daarmee zijn enorm. Ik heb ze nog lang niet allemaal uitgeprobeerd. En ik had geen homepage kunnen maken zoals ik die nu heb, zonder de hulp van voorbeeld-layouts. Er is een hele bibliotheek van voorbeeld-layouts bij dit thema aanwezig, van fullwidth pagina tot en met een homepage voor een grote onderneming. Het is onvoorstelbaar hoe veel je zelf in kunt stellen. Reken er dus maar op dat het uiterlijk van deze website de komende tijd nog aan verandering onderhevig zal zijn!

Divi is één van de vele themes die Elegant Themes heeft gemaakt. Het waarschijnlijk één van de meest uitgebreide die verkrijgbaar is. En mede vanwege die uitgebreidheid en de flexibiliteit heb ik voor dit thema gekozen. Ik kon een wat oudere versie 2.4.9 downloaden, waarmee ik nu uitgebreid kan testen. Dat is wel handig voordat je iets aanschaft wat later tegen blijkt te vallen. Maar tegenvallen doet het absoluut niet! Sterker nog: het bevalt me zo goed dat ik binnenkort voor de betaalde versie ga, zodat ik ook de nieuwste updates en functionaliteit krijg. Wat krijg je met Divi onder andere:

  • Responsive design. Doet het dus goed op mobiele devices.
  • Talloze opties om kleuren, lettertype en -grootte in te stellen, zowel algemeen als per onderdeel
  • Vele opties voor de structuur van elke pagina en elk bericht: kolommen, secties, zijbalk, etc
  • Media-elementen gemakkelijk invoegen, zoals audio, video, afbeeldingen, slider, portfolio
  • Diverse functionaliteit, zoals login formulier, email optin, contactformulier, aanmelden voor nieuwsbrief
  • Vele voorbeeld-layouts, voor onder andere homepage, landingspagina, één-pagina-website
  • Goede integratie met Woocommerce webwinkel
  • Video en parallax achtergronden
  • En nog veel meer!

Link voor meer info:

Divi van Elegant Themes

Vergelijkbare themes:

You tell me!