Over mij

modemEven voorstellen: mijn naam is Ronald Heynes, bouwjaar 1965. In het dagelijkse leven ben ik functioneel beheerder en gegevensbeheerder bij een gemeentelijke organisatie. Dit doe ik al sinds 1996 en die ervaring heeft mij geholpen om ook in WordPress snel mijn weg te vinden.

Mijn eerste ervaringen met het internet waren al in 1992. Jawel, met een modem en op DOS. Het was heel wonderlijk om op je eigen computer de agenda van een raadsvergadering van een willekeurige Amerikaanse gemeente in te zien! Niemand staat daar nu nog van te kijken. En als je ziet wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is, dan is het onvoorstelbaar hoe snel het allemaal is gegaan.

In 2006 moest ik het beheer van een website zelf gaan doen. Toen nog HTML, met Dreamweaver als bewerkingsapplicatie. Al snel kwam ik er achter dat er content management systemen verkrijgbaar waren, waarmee het beheer en onderhoud van een website sneller, gemakkelijker en beter kon. Ik ben toen begonnen met CMS Made Simple. Na hier enkele websites mee gemaakt te hebben, ben ik op zoek gegaan naar een cms dat meer aan mijn wensen van beheerbaarheid kon voldoen. Dat werd in 2008 WordPress!

Naast het beheer van enkele websites voor anderen, heb ik ook diverse eigen projecten gehad. Tegenwoordig beheer ik nog steeds enkele websites voor anderen en deel ik op deze website van alles over mijn ervaringen met WordPress, themes en plugins. Gewoon omdat ik het leuk vind en er wellicht anderen mee te kunnen helpen!

Coderen doe ik niet veel, maar soms een stukje code aanpassen of verplaatsen om iets net dat beetje lekkerder of beter te laten werken, is geen probleem. Ook maak ik gebruik van code snippets, wanneer dit een goed alternatief is voor een plugin. Verder uiteraard de noodzakelijke plugins en themes. Heel veel daarvan is gratis en open source, maar ik gebruik ook wel eens betaalde themes en plugins. Maar alleen als de gratis versie niet voldoet of er geen ander alternatief is!

Wat kun je vooral verwachten op deze website:

  • Ervaringen met en instellingen van plugins
  • Ervaringen met en instellingen van themes
  • Tips, adviezen en ervaringen met performance
  • Advies over beheer en onderhoud van een WordPress website
  • Wat verder aan interessants voorbij komt dat met WordPress te maken hebben!

wordpress-logo