Zoekmachine-optimalisatie met All in one SEO

WordPress is van zichzelf zoekmachinevriendelijk. Een goed thema helpt je daar ook bij. En heel veel hangt dan nog af van hoe je teksten zijn geschreven. De opbouw, gebruik van titletags, afbeeldingen, etc. Hierover zijn al vele websites en boeken vol geschreven.

Om het jezelf wat gemakkelijker te maken en/of nog beter voor de dag te komen, kun je een plugin installeren, die je helpt bij het optimaliseren van de SEO. Ik zeg met nadruk: helpt, omdat toch vooral je inhoud moet kloppen!

Plugin All in one SEO

Een goede en zeer veel gebruikte plugin is All in one SEO. Een gratis plugin die volgens de makers out-of-the-box meteen al heel veel voor je regelt. Installeren en er verder niet meer aan komen. Er valt echter ook nog veel naar wens in te stellen, ook in de gratis versie. Met de Pro-versie kun je nog verder gaan.

Deze plugin zorgt standaard automatisch voor een metabeschrijving en metatags. Deze zorgen ervoor dat de pagina’s in de zoekmachines netter en leesbaarder getoond worden. Dit bevordert een eventueel bezoek aan de pagina. Je kan deze metabeschrijving en metatags ook zelf toevoegen of aanpassen.

Per pagina of bericht kan je ook aangeven of deze geïndexeerd moet worden of juist niet, uitgesloten moet worden van de sitemap, hoe de menulinks er uit moeten zien, en zo meer.

Aanvullende functionaliteit

All in one SEO pack heeft meer functionaliteit dan de search engine optimalisation. Een korte opsomming:

  • Ondersteuning van XML-sitemaps
  • Social meta
  • Genereren en valideren van robots.txt
  • Bestandseditor om .htaccess en robots.txt te bewerken
  • Import/export van instellingen
  • Bad bot blocker
  • Nog meer opties in de PRO-versie (betaald)

All in one SEO pack bestaat al sinds 2007, is één van de meest gedownloade plugins en heeft ruim 1 miljoen actieve installaties. Dit zegt wat over de kwaliteit en continuïteit van de plugin!

Meer uitleg

All in one SEO wordt in onderstaande video verder uitgelegd.

Meer info en download

All in one SEO pack

Vergelijkbare plugins

Yoast SEO
SEO Ultimate
SEO by SQUIRRLY